Valikko Sulje

TURKU virkattu matto tuomiokirkon ja Aurajoen väreissä

265,00 

Turku ja tuomiokirkko, vehreän raikas keskusta ja Aurajoki. Näitä elementtejä voi tuskin olla mainitsematta sen enempää syntyperäinen turkulainen kuin satunnainen vierailijakaan Turkua kuvailtaessa. Niinpä tähän Turun nimikkomattoon ovat lainanneet värejään Aura-joki aaltoineen, tuomiokirkko sekä keskustan vehreät lehmukset. Tunnistatko tunnelman? 

Tässä design-matossa Turun historiallisten elementtien tunnelma toistuu kodissasi ainutlaatuisella tavalla. Uniikin maton väreinä ovat tuomiokirkon tiiliverhoilun punaista kuvastava vaalea roosa sekä jykevän harmaakiven vaaleanharmaa sävy. Väritasapainoon pyrkivistä syistä tässä matossa taivasta kuvastaa pilviutuun peittyneen taivaan vaalea harmaa. Aurajoessa virtaavaa vettä ilmentää tumma harmaa. Ainutlaatuinen design-matto on 130 cm.

Maton materiaalina on ekopuuvilla, joka on koostumukseltaan 80 % puuvillaa ja 20 % muita kuituja. Matolle suositellaan hienopesua väljässä 30°C vedessä laimealla pesuliuoksella. Huolellinen huuhtelu ja kuivaus ilmavalla alustalla.

Tämä mattomalli on riittävän napakka pysyäkseen lattialla hyväryhtisenä. Se ei kiepu eikä kurttuile. Malli on tuotesuunnittelultaan aikaa kestävä kestosuosikki, joka on herättänyt ihastusta vuosien ajan siellä, missä sitä on nähty. Matto on suomalaista käsityötä.

Matto virkataan käsityönä, joten läpimitta voi vaihdella +/- 2 cm ilmoitetusta.

1 varastossa

Turku on yksi Suomen keskeisimmistä kaupungeista. Ensimmäinen pääkaupunkimme on kulttuurin kehto ja monessa mielessä sivistyneen Suomen syntysija. Turku jos mikä on oikeutettu saamaan oman nimikkomattonsa. Sopii tunnelmaan, että käsityöläisyydestä tunnettu Turku esiintyy omana itsenään suomalaisena käsityötuotteena.

Tässä virkatussa Turku-matossa vaalea roosa kuvastaa tuomiokirkon tiilimuurausta. Vaalealla harmaalla on kaksi merkitystä: tuomiokirkon harmaakivi ja pilviutuun peittynyt taivas. Keskustaa halkova Aura-joki värittyy matossa tummempana harmaana ja kaunis vihreä ilmentää tuuheita lehmuksia.