Valikko Sulje

TAMPERE virkattu matto tiilitehtaiden ja teollisuusarjen väreissä

139,00 

Tampere tiilitehtaineen ja keskustaa halkovine koskineen lainaa arkisen kauniit värinsä tähän uniikkiin virkattuun mattoon. 

Tässä design-matossa Tampereen keskustan tunnelma toistuu kodissasi ainutlaatuisella tavalla. Uniikin maton väreinä ovat tiilitehtaiden punaista kuvastava tumma roosa, pilviharsoon peittyneen taivaan vaalea harmaa ja Tammerkoskessa kuohuvan veden tumma harmaa. Ainutlaatuinen design-matto on halkaisijaltaan hieman alle 100 cm.

Maton materiaalina on ekopuuvilla, joka on koostumukseltaan 80 % puuvillaa ja 20 % muita kuituja. Matolle suositellaan hienopesua väljässä 30°C vedessä laimealla pesuliuoksella. Huolellinen huuhtelu ja kuivaus ilmavalla alustalla.

Tämä mattomalli on riittävän napakka pysyäkseen lattialla hyväryhtisenä. Se ei kiepu eikä kurttuile. Malli on tuotesuunnittelultaan aikaa kestävä kestosuosikki, joka on herättänyt ihastusta vuosien ajan siellä, missä sitä on nähty.

Matto virkataan käsityönä, joten läpimitta voi vaihdella +/- 2 cm ilmoitetusta.

1 varastossa

Tampere on ollut Suomen historiassa merkittävä tekstiiliteollisuuden keskus. Niinpä Tampere on omiaan saamaan oman tekstiilinsä myös mattona. Tässä virkatussa matossa tumma roosa kuvastaa tiilitehtaita, jotka ovat erottamaton ja elimellinen osa Tamperetta. Keskustaa halkova Tammerkoski värittyy matossa tummana harmaana ja taivasta heijastelee vaalea harmaa. Harmaan sävyt symboloivat tehdasarkea, joka tyynessä tasaisuudessaan on rauhallista katsottavaa pyhät, arjet.