Valikko Sulje

Sisustuskaupan takahuone - ota tai jätä

Täällä kaupan takahuoneessa häärii toimelias yksinyrittäjä, jolla on usein enemmän ajatuksia ja oivalluksia kuin tilaan mahtuu. Jos olisin pienen kivijalkaputiikin myyjä, luonani kävisi asiakkaita. Saisimme jutella kasvokkain niitä, näitä ostosten lomassa. Verkkokaupassa asiat ovat vähän toisin. Näköyhteys puuttuu. Rupattelun sijasta sanoja voi onneksi kirjata ylös. Ja kukapa tietää, vaikka muutoinkin kiinnostuisit väliin siitä, mitä kuuluu käsityöyrittäjän ja sisustuskauppiaan arkipuuhailuihin. Mikäli siis pienyrittäjän ajatukset, aikeet ja arvelut kiinnostavat, olet nyt oikealla osastolla.

On näet asioita, joista tahtoo kertoa aina silloin, tällöin vähän yksityiskohtaisemmin. Vähän niin kuin bloggarit. Tosin tällä lailla kaikista asioista yksin vastuullisena ollen aikaa on rajallisesti. Niinpä tarinaa putoilee satunnaisesti eri aihepiireistä. Katsotaan, mitä kaikkea tänne matkan varrella kertyy! Ja jos on jotain, josta erityisesti haluaisit kuulla, ota ihmeessä yhteyttä! Linjat ovat auki. Yhteystiedot löytyvät tämän linkin takaa.

Mari

Vastuullisuus on viisautta

Lauantai 27.8.2022

Kulutusjuhlat ovat nyt ohi, ja siihen on useitakin syitä. Ensinnäkin maailman tilanne on tällä päivämäärällä se mikä se on. Energiakriisi, inflaatio, Ukrainan sota ynnä muuta ikävää. Toisekseen luontoa on kulutettu aikojen saatossa siihen malliin, että kuluttamista on kerta kaikkiaan vähennettävä. Itse muotoilisin asian niin, että kuluttamisessa on välttämättä siirryttävä vastuullisuuteen, mikäli ei ole sitä jo tehnyt. Ei ole luultavaa, että 2020-luvulla siirtyisimme tahalliseen ankeiluun ja pula-ajan eetokseen. Kehitys ei tässä suhteessa kulje taaksepäin. Mutta vastuullisiksi meidän on yksinkertaisesti pakko oppia.

Väljän rahan aika ja välinpitämättömyys on johtanut siihen, että on kuljettu lompakko auki ja ostettu sitä, mitä mieli on tehnyt. Niinpä olemme ostaneet  l i i k a a . Kuka enemmän, kuka vähemmän.

Kun seuraavaksi suunnittelet uuden hankkimista kotiisi, kysy itseltäsi ainakin näitä asioita:

– ovatko suunnittelemasi hankinnat mahdollisimman paljon muunneltavissa ja täydennettävissä
– ovatko tuotteet ajattomia läpi vaihtuvien vuodenaikojen sekä arjessa että juhlassa
– tukevatko hankinnat suomalaista yrittäjyyttä
– onko tuotteiden valmistusprosessi luontoa säästävä ja vastuullinen

Jos olet huolellinen ja vastuullinen kuluttaja, ei useinkaan ole helppo löytää kriteerien mukaisia tuotteita. Useimmiten ongelma on se, että esimerkiksi sisustustekstiilit ovat liian jotain. Ne sopivat vaikkapa huhtikuussa hienosti, mutta lokakuussa ilme on jo valju. Tai sitten kuviointi on niin hallitseva, että tekstiili sopii vain yhteen paikkaan ja tiettyihin tilanteisiin. Tai jos malli alkaa miellyttää ja sarjaa haluaisi täydentää myöhemmin, malli onkin myyty jo pois. Ei voi olla vastuullinen ja harkitseva, kun täydennystä ei enää saa.

Kuulostaako tutulta?

Joskus sattuu niinkin, että ostosreissulla mukaan tarttuu tarpeetonta ”ihan kivaa”. Koska halpa. Jonkin ajan kuluttua huomaa kuitenkin, ettei sille ihan kivalle ja halvalle löydykään sopivaa sijoituspaikkaa. Tai sitten sitä katselee hetken, minkä jälkeen tavara siirtyy kirppistavaroihin, ja loppuviimein on onnellinen, jos tavarasta pääsee edes eurolla eroon.

Juuri tällaisesta lähtötilanteesta ovat syntyneet nämä Maymayn tuotteet yksi kerrallaan. Että voisi siirtyä pois niistä kertakäyttöisistä ihan-kivoista. Että kodissa olisi viihdyttäviä tekstiilejä, joihin ihastuu ja rakastuu. Ja joita tykkää katsella vuodesta toiseen ja eri vuodenaikoina. Ja että tuotteet ovat ajan saatossa täydennettävissä.

Alla olevissa kuvissa esittelen NUKU skandimalliston tuotteita, jotka sopivat keskenään yhteen. Samasta mallista on saatavana pöytätabletteja ja mattoja. Molempia on tilattavissa myös omassa toivevärissä ja -koossa. Ja mikä parasta, sarjaa voi ajan saatossa täydentää – tarpeiden ja varallisuuden mukaan.